loader
  • Strona główna
  • Facebook - kiedy usunie Ci konto i jak usunąć je samodzielnie?

Facebook - kiedy usunie Ci konto i jak usunąć je samodzielnie?

Facebook niewątpliwie stał się jednym z najruchliwszych miejsc w sieci. Z usług największego portalu społecznościowego korzystają miliardy ludzi na całym świecie. Zdarza się jednak, że ich konto zostaje usunięte - część z nich decyduje się na taki krok również samodzielnie. Niektórzy z nich mają dość restrykcyjnej polityki serwisu, wszechobecnych reklam czy inwigilacji w sieci. Nie chcąc w tym dłużej uczestniczyć usuwają swoje konto na Facebooku - zdarza się jednak, że sam serwis robi to za nich.

Usunięcie konta na Facebooku

Usunięcie konta na Facebooku może wiązać się przede wszystkim z naruszeniem regulaminu portalu. Umieszczając nieodpowiednie treści i szkodliwe wpisy możemy liczyć się ze zbanowaniem lub nawet całkowitym usunięciem naszego konta. Niedawno przekonali się o tym boleśnie Rosjanie, dla których Facebook stał się idealną metodą na szerzenie hejtu i nieprawdziwych informacji w sieci. Przeczytać więcej na ten temat można pod adresem https://pinbook.pl/technologia-i-internet/facebook-usunal-konta. Konto na popularnym portalu możemy też dezaktywować lub na stałe usunąć samodzielnie - korzystając z opcji udostępnionych przez samego Facebooka. Dezaktywacja pozwala nam wrócić do korzystania z portalu w każdej chwili i nie wiąże się z utratą dostępu do materiałów, wiadomości czy możliwości logowania w serwisach zewnętrznych. Inaczej jest w przypadku trwałego usunięcia, które można cofnąć w ciągu 90 dni od swojej decyzji. Poradnik i wszelkie pozostałe informacje na ten temat znaleźć można pod linkiem https://pinbook.pl/technologia-i-internet/jak-usunac-konto-na-facebooku.